Skip to main content
Home » Opskrifter » Brunch: Den sunde, den nemme og den overdådige
Morgenmad

Brunch: Den sunde, den nemme og den overdådige

Lækker Brunch der kan være både sund, hurtig og overdådig
Lækker Brunch der kan være både sund, hurtig og overdådig
Foto: Unsplash

Søndag kalder på at sove længe og at tage sig god tid til at hygge lidt om sig selv og sine nærmeste. En god og lækker brunch er en dejlig måde at starte sin søndag på og nyde den sidste dag i ugen. Vi har samlet tre forskellige brunchmenuer og udvalgte opskrifter til dig – så du kan blive inspireret til lige netop det, du har lyst og overskud til.

Den sunde

Mange forbinder brunch med fedtede pølser, kage og kalorier. Men det behøver faktisk slet ikke være så tungt. Der er mange lækre og sunde muligheder til en brunchanretning – og denne brunch er ren vitaminer, mineraler og god samvittighed:

  • Ovnbagte søde kartofler med honning
  • Ristet rugbrød med avocado og æg eller en god ost
  • Grøn smoothie med banan
  • Chiagrød med kokos
  • Salat med kål, frugt og nødder

Ovnbagte søde kartofler

  • Skær søde kartoflerne i stave, vend dem i olivenolie, akaciehonning, salt og peber og bag dem i ovnen i 20-30 min ved 200 grader.

Grøn smoothie

  • Banan, frossen spinat, avocado blendes med 2-3 dl mælk. Smages til med lidt honning og vaniljepulver.

Chiagrød

  • Bland chiafrø og kokosmælk og lad det stå i køleskabet natten over – eller mindst 3 timer. Anret chiagrøden og server med æblemos, friske bær eller nødder.

Salat

  • Snit kål af eget valg fint. Skær en appelsin/mandarin i små bidder. Anret salaten med ristede mandler og en god vinaigrette.

 

Den nemme

Brunch kan godt virke en anelse overvældende, når søndagstrætheden værker i kroppen. Denne brunch er både super lækker og nem at lave:

  • Røræg med parmaskinke
  • Skyr med granola
  • Frugtspyd
  • En god ost samt brød og avocado
  • Kaffe, te og juice

Røræg

  • Pisk æg samt lidt mælk, salt og peber sammen og steg det på panden, mens du rører rundt. Skær parma-, serranoskinke eller pancetta i tern og svits det på panden, til det er sprødt. Anret røræg og skinke med purløg.

Skyr med granola

  • Rist mandler, hasselnødder og græskarkerner gyldne på panden eller i ovnen. Stil dem til side. Rist derefter havregryn gyldne og tilsæt herefter flydende honning, lad det smelte og rør det godt sammen. Tilsæt nødderne og kernerne og rør det hele sammen. Fordel blandingen på bagepapir og lad det stå og køle af og stive helt. Herefter kan du mixe det med tørrede frugter, som f.eks. dadler, hvis du ønsker.

 

Den overdådige

Nu til den ekstravagante brunch – hvad end det er til en særlig anledning, eller fordi du har lyst til at forkæle dig selv eller andre, er denne brunch helt perfekt. Den kræver lidt mere – men afkastet er også deraf.

  • Omelet med svampe og ost
  • Kanelsnurrer
  • Boghvedepandekager
  • Hjemmelavet nutella
  • Ostebord. F.eks. Danablu, Gouda, Emmentaler, gedeost og Port Salut.
  • Røget laks med æg
  • Smoothie med mango og banan

Omelet

  • Steg svampene ved høj varme. Stil dem til side. Pisk æggene sammen og kom dem på en pande. Steg til æggemassen er næsten stivnet. Drys revet ost, salt og peber og dernæst svampene på omeletten og fold den sammen.

Boghvedepandekager

  • Bland boghvedemel, havregryn, modne bananer og honning. Steg på en pande til de er faste og gyldne. Server med friske bær og nødder.

Hjemmelavet nutella

  • Bag hasselnødder i ovnen til de er gyldne, og skallen begynder at krakelere. Gnid skallen af dem og blend nødderne ca. 10 min. Tilsæt sukker, mørk chokolade, havsalt, vanilje og lca. 1,5 dl kogt vand og blend til cremen er ensartet.
Next article