Skønt østers har status som luksusdelikatesse, er der stadig en del, der har svært ved både smagen og konsistensen. Men ved let tilberedning får østersen en helt anden smag end ”bare” ren, frisk hav. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du kan tilberede dine østers på anerledes, delikate måder.
Nogle hovedregler, du altid skal følge ved tilberedning, er, at du skal passe på med ikke at beskadige skallerne for meget, når du åbner dine østers og passe på, at væden ikke går tabt. Skallen, du bruger til servering, skal rengøres grundigt.
Østers på spinat
Kog østerssaften ind med lidt piskefløde og smeltet smør og smag til med salt, peber og citronsaft. Anret østersene i skallerne ovenpå små spinatblade. Blend saucen luftig og fordel skummet på hver østers. Pynt med dild og fiskerogn.
Østers med dild og agurk
Dild-olien laves ved at blende vindruekerne og dild til en lind masse og herefter filtrere olien ved at presse den gennem et klæde. Anret østersen i skallen, dryp med dild-olie og pynt med små agurketern samt skovsyre.
Friterede østers
Vend østersen i æg og panke-rasp. Varm 1 cm olie op i en pande. Fritér dem gyldne i den varme olie, hvor de ofte vendes. Server i skallen med kørvelmayonnaise (pisket olie, æggeblommer og kørvelolie).