Denne opskrift på blåbærtærte er let at bruge, og resultatet smager fantastisk. Blåbær er supersunde, fyldt med beskyttende antioxidanter, og du kan anvende dem friske eller optøede.
Ingredienser (6 personer)
Dej til bunden
- 100 g glutenfri havregryn, blendet til mel
- 50 g smør
- 1 spsk kokossukker
- 4 spsk koldt vand
Fyld til blåbærtærte
- 200 g blåbær
- 2 spsk kokossukker
- 2 æg
- 2 spsk drænet yoghurt eller kokosyoghurt
- 1 spsk majsstivelse
Havregrynssmulder
- 50 g kokosmel
- 50 g glutenfri havregryn
- 50 g smør
- 1 spsk kokossukker
Sådan gør du:
Dej til bunden
Alle ingredienser æltes sammen med hænderne og trykkes ud i en smurt tærteform på 24 cm.
Fyld
Kog blåbærrene op med kokossukkeret. Lad det køle af og pisk alle ingredienserne sammen. Hæld dem over bunden.
Havregrynssmulder
Alle ingredienser smuldres sammen og drysses oven på tærten.
Bag tærten i 35 minutter ved 175 grader. Når tærten er afkølet, pyntes den med friske blåbær.
Om Anette Harbech Olesen
Anette Harbech Olesen har i mere end 18 år blogget om mad og sundhed på MadforLivet.com. På hendes blog kan du få inspiration til et sundere liv gennem en skatkiste af opskrifter og artikler.